2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yoğunlaştırılmış Eğitim Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz;

Ülkemizin Covid-19 küresel salgını ile mücadele sürecinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılıyla sınırlı kalmak kaydıyla uzaktan eğitim yöntemiyle devam etmekte olan eğitim öğretim sürecimize ilişkin Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin 15.05.2020 tarihli senato kararıyla belirlenen akademik ve sınav takvimi ile sınavlarda dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdadır.

Uzaktan eğitim ile dijital olarak mergen.btk.gov.tr  adresi üzerinden (e sınav) olan sınavlarda aşağıda belirtilen kurallara öğrencilerin uyması zorunludur.

• Enstitü tarafından belirlenen sınav tarihlerine göre aynı gün içinde belirlenen sınavlarınızın hepsine sınav saati olan 09:00-18:00 saatleri arasında herhangi bir saatte girebilirsiniz. Öğrenciler sınav giriş saatlerinde sınav süresini dikkate almalıdır. Örneğin 60 dakikalık bir sınava süre ayarlamasına dikkat ederek (saat 18:00 sınav sistemi kapanacaktır) en geç saat 17:00’de girmiş olmanız lehinize olacaktır.
  • Sınav sırasında sorular karşınıza tek tek gelecek olup, okunulan (cevapladığınız veya cevaplamadığınız) sorulara tekrardan geri dönüş yapılamayacaktır.
  • Sınav, başlangıç saatinden itibaren belirlenen sınav süresine göre devam edecek olup, sınavdan çıkış gerçekleştiğinde de süre işlemeye devam edecektir. Sisteme geri dönüldüğünde kaldığınız sorudan sınav devam edecek olup,mevcut sınav süresinin bitiş zamanına kadar süreniz olacaktır. Kesintiden dolayı ilave süre verilemeyecektir.
  • Sınav süresince sisteme 3 defa giriş hakkınız olacaktır.
  • Uzaktan eğitim sınav sistemine giriş yaptıktan sonra “Derslerim” listesinden sınavlarına gireceğiniz dersleri göreceksiniz.
  • Sistemi kullanabilmek için erişim sağlanan tarayıcının Google Chrome olması önerilmektedir.
  • Her bir sınavın sorularının ayrılan zaman içerisinde cevaplanması gerekmekte olup cevaplandırılmayan soruların ve yanlış cevaplanan soruların puanlamaya herhangi bir etkisi olmayacaktır.
  • Sınav, ayrılan süre içerisinde ara verilmeksizin tamamlanmalıdır. Bu nedenle bilgisayar şarjının bitmesi vb. önlenebilir durumlar için sınav oturumu öncesinde gerekli tedbirler alınmalıdır. Elde olmayan nedenlerle (elektrik kesilmesi vb.) sınav oturumunun sonlanması durumunda,bu sorunu gösteren gerekçeleri içeren resmi belgeler ile birlikte öğrenci işlerine başvurulmalıdır. Teknik arızalarla ilgili olarak geri dönüşlerde telefon ve sosyal medya kullanılmayacaktır.
  • Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılmalı, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmamalıdır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunların da kapatıldığından emin olunmalıdır.
  • Öğrenciler için 4-7 Haziran 2020 tarihleri arasında Covid 19 ile ilgili 10 soruluk deneme sınavı yapılacak olup, öğrencilerin bu sınava girmeleri ve kendi sistemlerini denemeleri ileriki sınav uygulamalarında yanlış yapmamaları açısından öğrencinin menfaatinedir.